Λίγες σκέψεις

«Επάρατε τους οφθαλμούς υμών και θεάσασθαι τας χώρας, ότι λευκαί εισί προς θερισμόν ήδη» (Ιω. 4, 35)

Αλήθεια, στην Αφρικανική αλλά και σε κάθε άλλη εκτός Χριστού πραγματικότητα και συνθήκη, ο λόγος αυτός του Κυρίου μας προς τους μαθητές Του, ηχεί στα αυτιά των σύγχρονων μαθητών Του και δούλων του αμπελώνος Του, τόσο επίκαιρος και συνάμα συγκλονιστικός.

Χώρες απέραντες, ψυχές αμέτρητες, χέρια ανοιχτά, καρδιές πονεμένες και τσαλακωμένες κάτι προσδοκούν – μέρες, χρόνια, αιώνες. Η «προσδοκία των εθνών» ακόμα προσδοκάται από εκατοντάδες έθνη, λαούς, φυλές και γλώσσες.

Και ο Χριστός συνεχίζει να καλεί τους ευλογημένους του Πατρός Του, με τα ίδια αφυπνιστικά λόγια: «Επάρατε τους οφθαλμούς υμών και θεάσασθαι τας χώρας…». Δώστε προσοχή και αφουγκρασθείτε. Εργασθείτε φιλότιμα πάνω σ’αυτές τις υπάρξεις, όπως κάποιοι απεσταλμένοι μου εργάσθηκαν φιλότιμα και υπάκουα πάνω στις δικές σας.

Κάποιοι από τους ελεημένους από τον Χριστό θα απαντήσουν ίσως, πως οι χώρες είναι μακρινές και χρειάζεται ξεβόλεμα. Κάποιοι άλλοι, πως δουλεύουν ήδη στο δικό τους χωράφι, και δεν ευκαιρούν. Και κάποιοι, πιο τολμηροί, θα καθησυχάσουν τα πνεύματά τους με την διαβεβαίωση πως, ο λόγος του Χριστού είχε σαν αποδέκτες του τους πρώτους μαθητές και αποστόλους Του, και πως δεν υπάρχει λόγος να ισχύει διαχρονικά…

Παράξενο όμως, κάποιοι άλλοι θα συνεχίζουν να ριγούν, να ηλεκτρίζονται και να αναμετρώνται με το παραπάνω προκλητικό κάλεσμά Του, και δεν θα παύουν να ανησυχούν, έως ότου, θεία χάριτι, αξιωθούν να λογισθούν εργάτες και εργαλεία στον θερισμό του Κυρίου τους. 

 περιηγητής

Πρώτη δημοσίευση: Περιοδικό "Πάντα τα Έθνη", τεύχος 147.

← Ἐπιστροφή

Πηγή: www.attikisnikodimos.gr

Ιεραποστολή